PROJELER

Proje Türü Proje Adı
EUROGIA+TÜBİTAK Nearly Zero Energy Concepts for Solar Apartment
Avrupa Birliği-PRIMA Resilient Mediterranean with a holistic approach to sustainable agriculture: Addressing challenges of water, soil, energy and biodiversity (ReMe-diation)
EuropeAid/Climate Change Adaptation Grant Programme (CCAGP) Improving Efficiency & Reliability in Urban Water Distribution Systems for Combating Climate Change
Alexander von Humboldt Vakfı Using low-calorie sugars obtained from whey in ice cream production
TÜBİTAK-1507 Yapay Zeka ve Gerçek Zamanlı Takip Destekli Otel Personel Yönlendirme ve Yönetim Sistemi
TÜBİTAK-2244 Sorumluluk sahibi, açıklanabilir, otomatikleştirilmiş makine öğrenmesi motorunun geliştirilmesi
TÜBİTAK-2237 Development of Rapid Detection Tests through Novel Immunoassay Applications and Biological Sample Processing
TÜBİTAK-1001 Su Dağıtım Sistemlerinde İdari Su Kayıplarının Yönetimi için En Uygun Sayaç Değişimi Periyodunun Belirlenmesi
TÜBİTAK-1001 E-Spor Oyuncularında Fizyolojik ve Mental Problemlerin Önlenmesi ve Performanslarının Arttırılması Odağında Fiziksel Aktivite Tabanlı Senaryoların Analizi ve Değerlendirilmesi
TÜBİTAK-1001
Stevia (Stevia rebaudiana B.) Bitkisinin Sulu Ekstraktlarından Steviol Glikozitlerin İzolasyonunda Elektrokoagülasyon, Adsorpsiyon ve Membran Filtrasyon Uygulamaları Kombinasyonunun Etkinliğinin Belirlenmesi, Elde Edilecek Doğal Tatlandırıcının Gıdaların Organoleptik Özelliklerine Etkisinin İncelenmesi
TÜBİTAK-1001 Protein Kaynağı ve Et İkame Maddesi Olarak Antalya ve Çevresinde Doğal Olarak Yetişen Lactarius ve Morchella Türlerinin Biyoteknolojik Üretimi
TÜBİTAK-1001 Damar Basıncını Tespit Eden İmplant Edilebilir Biyotelemetri Sistemi Geliştirilmesi ve Deneysel Hepatik Arter Anastomozu Yapılan Domuzlarda Uygulanması
TÜBİTAK-1001 Yeni Tasarım Betonarme Yapılarda Burkulması Engellenmiş Çelik Çaprazların Kullanımının Araştırılması
TÜBİTAK-1001
Sığla (Liquidambar orientalis) yağının mikro- ve nanoenkapsülasyonu: optimum koşullarda üretilen partiküllerin karakterizasyonu, in vitro statik model sindirim ortamlarında salınımı, antiülserojenik, antikarsinojenik etkileri, depolama stabilitesi ve model gıda uygulamaları
TÜBİTAK-1001 Stevia Rebaudiana Bitkisinin Yeni Tekniklerle Ekstraksiyonu Ve Ekstraktından Farklı Fermentasyon Teknikleriyle Inülinaz Ve Fruktooligosakkarit Üretimi, ileri Kromatografik Yöntemlerle Saflaştırılan ve Tanımlanan Bileşenlerinin Kolon Kanserinde Moleküler Mekanistik Çalışmaları
TÜBİTAK-1001 Yarı-Kesikli Beslemeli Fermentasyon İle Farklı İmmobilizasyon Teknikleri Kullanılarak Mannanaz Üretiminin Artırılması ve Optimizasyonu, Üretilen Enzimin Farklı Yöntemlerle Saflaştırılması, Muhafaza Edilmesi ve Gıda Endüstrisinde Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi
TÜBİTAK-1002 Keçiboynuzu Meyvesinin Sulu Ekstraktlarından D-Pinitol’ün Ayrılması ve Saflaştırılmasında Fermentasyon, Elektrokoagülasyon ve Membran Filtrasyon Uygulamalarının Etkinliğinin Belirlenmesi
TÜBİTAK-1002 Karayosunlarının Ortam Havası Partiküler Madde Örneklemesi Performansının Belirlenmesi
TÜSEB CRISPR-Cas tabanlı EBV-Pozitif Burkitt’s Lenfoma Tedavisi
 
Proje Türü Proje Adı
TÜBİTAK-1001 Tam yüz lezyonu olan yüz nakil adayı olgularda rezidü aktivite analizi ve plastisite ile ilişkisinin değerlendirilmesi
TÜBİTAK-1001 Yapım Projelerinde Proaktif Yönetime Geçiş Amaçlı İç Kontrol Ve Risk Yönetim Kapasitesinin Geliştirilmesi İçin Bir Araç: Ortak Proje Yönetim Portalı
TÜBİTAK-1001 Nano/Mikro Boyutlu Yapılar Için Boyut Etkisine Bağlı Sonlu Elemanlar Formülasyonunun Geliştirilmesi
TÜBİTAK-1001 Yüz Nakli, Kol Nakli Ve Ampute Hastalarında Beyin Plastisitesinin Analizi ve Rehabilitasyon Amaçlı Değerlendirilmesi
TÜBİTAK-COST Türkiyenin Farklı Bölgelerinde Üretilen Önemli Arıcılık Ürünlerinden Bal Polen ve Propolisin Karotenoid Kompozisyon ve Biyoyarayışlığının Belirlenmesi ve Bu Arıcılık Ürünlerinin Sağlık Üzerine Bazı Etkilerinin in Vitro Yöntemlerle Araştırılması
TÜBİTAK-COST Nehir Su Kalitesinin Deterministik Modelleme, Su Kalite İndeksleri ve İstatistiksel Analizler ile Değerlendirilmesi ve Yönetimi
TÜBİTAK-COST Geleneksel Türk Gıdaları Odaklı Sağlığı Geliştirici Gıdalar Üzerine Bir Araştırma ve Eğitim Ağı Kurulması
TÜBİTAK-2236 Improving prostate cancer screening and diagnosis, with accurate and fast non-invasive magnetic resonance imaging and advanced quantitative evaluation
TÜBİTAK-1003 Şeker Pancarı ve Ayçiçeği Tablalarından Pektin Elde Edilmesi ve Gıdalarda Katkı Maddesi Olarak Kullanılması
TÜBİTAK-1003 Süt Endüstrisi Atıksularından Katma Değeri Yüksek Pas Proteini ve Süksinik Asit Üretimi ile Enerji ve Su Kazanımı için Entegre Proses Geliştirilmesi
TÜBİTAK-1005 Türk Çayından Oolong Çayı Üretimi ve Ürün Özellikleri Üzerine Sürgün Dönemi ve Oksidasyon Derecesinin Etkisi
TÜBİTAK-1005 Asit Hidrolizi ile Muz Lifinden Gıda Katkı Maddesi Olarak Mikrokristalin Selüloz Üretimi
TÜBİTAK-1005 D-Glikoz Kullanılarak D-Sorbitol ve L-Askorbik Asit Üretim İmkanlarının Araştırılması
TÜBİTAK-1002 Kırınım Pencereli Kurutma Tekniği ile Döküm Propilen ve Oksijen Tutuculu Yenilebilir Filmlerden Aktif Kompozit Film Üretimi
TÜBİTAK-1002 Kızılötesi Termal Görüntüleme ile Periferik Vasküler Yapıların Değerlendirilmesi
TÜBİTAK-1002 Isıl Strese Karşı Adaptasyonu Sağlanan Lactobasillus acidophilus'un Dondurma Üretiminde Kullanımının Araştırılması
TÜBİTAK-1002 Medikal Görüntüleme Sistemlerinde Kullanılmak Üzere Yeni Nesil Nanoparçacıkların Tasarım ve Sentezi
TÜBİTAK-1002 Sütteki Pestisitlerin Kefir Üretimi ve Depolanması Sırasındaki Değişiminin ve Pestisitlerin Kefir Mikroflorası Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
TÜBİTAK-1002 Kademeli Membran Filtrasyon Uygulamalarının Stevia Ekstraktlarının Saflaştırılmasında Kullanılması
TÜBİTAK-1002 Kırınım Pencereli Kurutma Sistemi Ile Kemik Suyu Tozu Üretimi
TÜBİTAK-1002 Mortierella Ramanniana ile Mikrobiyel Yağ Üretiminde Malt Esktraktının Substrat Olarak Kullanımı ve Fermentasyon Şartlarının Optimizasyonu
TÜBİTAK-1002 Taç Eter ile Modifiye Edilmiş Manyetik (Fe3O4) Nanopartiküller ile Sentetik İçme Suyundan Arsenik Giderimi
TÜBİTAK-1002 Balın Biyoaktif Bileşenlerinin Korunarak Toz Haline Getirilebileceği Kurutma Yöntemlerinin İncelenmesi ve Elde Edilen Tozlardan Soğuk İçecek Hazırlanmasına Yönelik Granüler Bal Tozu Üretim İmkanlarının Araştırılması
TÜBİTAK-3001 Sıva Harçlarının Elektromanyetik Özelliklerinin İyileştirilmesinde Yoğunluğu Yüksek Atık Malzeme Kullanımı
TÜBİTAK-3001 Ondülin Gövdeli Kirişlerin Optimizasyonu Ve Nihai Yük Taşıma Kapasitelerinin Analizi
TÜBİTAK-3001 Arıtma Çamurlarının Ototermal Termofilik Aerobik Çürütme (Atad) ile Stabilizasyonu için Optimum Proses Koşullarının Araştırılması
TÜBİTAK-3501 Düşük Maliyetli ve Otomatik Olarak Yüzdeki Deri Hastalığı Teşhisi (YÜZDERHT)
TÜBİTAK-3501 Laboratuvar Ortamında Yetiştirilen Karayosunlarının Ortam Havası Partiküler Madde Örneklemesi Performansının Belirlenmesi
 
Eklenme tarihi :17.08.2023 16:12:47
Son güncelleme : 17.08.2023 16:40:59