TEKNOFEST 2018 TÜBITAK Uluslararasi Insansiz Hava Araçlari Yarismasi

Fakültemiz öğrencileri 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul 3. Havalimanında gerçekleştirilen  “TEKNOFEST 2018 TÜBITAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması” na katılarak Üniversitemizi başarı ile temsil etmişlerdir.

Yarısmaya başvuran toplamda 200 takım arasından finale kalan 80 takım arasına girmiştir. Ağır rüzgarlı hava koşulları altında basarılı 4 uçus gerçekleştirmiştir. Bu uçulardan biri pilotlu ve diğer üçü otonom bir şekilde gerçekleşmiştir. Bu otonom uçuslar sırasında araçımız hiç bir pilot müdehalesi olmadan pistte belirlenen görevleri kendi uçus kontrol sistemleri ile tamamlamıştır. Aracımız 2kg’a kadar faydalı yük taşıyıp bunları belirtilen noktala bırakabilme özelligine sahiptir.